Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Blížící se velikonoční svátky budou ve znamení dopravně bezpečnostních akcí a opatření

Policisté z celé ČR budou hlídkovat na našich silnicích a dbát na dodržování všech pravidel v silničním provozu. 

Již ve čtvrtek bude zahájena dopravně bezpečnostní akce s názvem „Velikonoce“, která bude probíhat až do pondělí. Policisté v celé republice budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

 Policisté se primárně zaměří  na místa s vysokým dopravním zatížením, do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám. 

Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále se policisté zaměří na kontrolu dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav vozidel, či zda se řidiči během jízdy plně věnují řízení.

Svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s tzv. „sváteční“ řidiči. Dbejte tak na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví.

Letošní Velikonoce mohou být podle předpovědi ve znamení chladného počasí, je tedy na místě přizpůsobit jízdu stavu a povrchu vozovky. Není vyloučeno, že se místy bude vyskytovat sněžení a silnice mohou také namrzat.

Přejeme všem účastníkům silničního provozu šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR 
13. dubna 2022

vytisknout  e-mailem