Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Blížící se "Dušičky"

RAKOVNICKO - Nenechávejte žádné cennosti ve svém autě a buďte ostražití. 

Protože se blíží den Památky zesnulých a navštěvujeme hřbitovy a hroby našich nejbližších, nenechme se zaskočit dušičkovými zloději. S uctěním Památky zesnulých bohužel souvisí i nárůst majetkové trestné činnosti. Pachatelé čekají na příhodný okamžik, kdy si například někdo odloží svou kabelku vedle hrobu a věnuje se třeba úpravě květin. Takoví zloději si vyhlížejí spíše osamělé osoby a čekají na jejich nepozornost. Pachateli potom stačí jen několik sekund.
Letos Dušičky vychází na víkend a právě tehdy je nutno počítat s hustším provozem než je obvyklé a tedy vyšší pravděpodobností dopravních komplikacích na našich silnicích. Příčinou nemusí být jen začínající chladné počasí, ale i tzv. sváteční řidiči, proto všichni jezděte opatrně a dodržujte bezpečnou vzdálenost.
Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou dohlížet ve zvýšené míře především dopravní a pořádkoví policisté na celém Rakovnicku. Policie upozorňuje všechny řidiče a návštěvníky hřbitovů, aby byli velice ostražití a hlídali si své osobní věci, zamkli si svá vozidla a nenechávali v nich žádné cennosti, které by mohly nalákat zloděje.
 
Vaše auto přece není trezor!
 
nstržm. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
31. října 2014
 

vytisknout  e-mailem