Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bleskurychlý kapsář

OLOMOUC - Po obvinění z několika trestných činů skončil mladík ve vazbě. 

Olomoučtí kriminalisté obvinili 18letého mladíka z Prostějovska ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kriminalisté jej viní z toho, že měl v sobotu 21. ledna okolo půl třetí ráno v budově Hlavního nádraží Olomouc odcizit o dva roky staršímu muži mobilní telefon a také finanční hotovost z peněženky, kterou měl na místě odhodit. Odcizený mobilní telefon měl nakonec po okradeném muži z bezprostřední blízkosti mrštit a zasáhnout ho do čela. Mladík utrpěl tržnou ránu, která si vyžádala lékařské ošetření. Hmotná škoda byla vyčíslena přes 20 000 korun.

Budova olomouckého hlavního nádraží se stala začátkem února místem, na kterém došlo i k dalšímu skutku. Obviněný nejprve navázal ve vestibulu konverzaci s 19letým mužem.  Během rozhovoru zkušeně odvrátil jeho pozornost a v mžiku mu z kapsy bundy vytáhl jeho peněženku. Ta obsahovala finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Okradenému mladíkovi vznikla škoda za zhruba 500 korun.

Minulý pátek krátce po půl dvanácté dopoledne měl obviněný v olomouckém supermarketu odcizit více jak desítku čokolád a dárkovou tašku v celkové hodnotě přes 1 500 korun. Za pokladnami jej zastavil člen ostrahy, který jej vyzval ke kontrole, se kterou však dotyčný nesouhlasil. Mezi oběma muži došlo ke krátké potyčce, během které se obviněný vysmekl a místo opustil. Volného pohybu si však nadlouho neužil, krátce po činu jej nedaleko prodejny zadrželi policisté.

V průběhu prověřování kriminalisté zjistili, že mladík byl již několikrát soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Po sdělení obvinění dal vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

por. Bc. Petra Vaňharová
24. února 2023

vytisknout  e-mailem