Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bílý Kostel viděl včera zatmění řidičů

LIBEREC - Během jedné hodiny tři nehody 

Silnice I/13 u Bílého Kostela byla včerejšího dne značně zatížena dopravními nehodami.
První nehoda se stala v neděli 12.6.2011 v 14,15 hodin. S nákladním vozidlem značky Scania s cisternovým návěsem TSA jel ve směru od Liberce na Děčín 38-letý muž z Prostějova. Ve stoupání na Rozkoš ztratil z nezjištěných příčin kontrolu nad řízením, najel k pravé krajnici, která se pod tíhou vozidla utrhla a těžký návěs strhl celé vozidlo na svah vpravo vedle silnice. Vozidlo se převrátilo přes střechu na levý bok. Při nehodě došlo k úniku benzínu z cisterny, proto na místě nehody zasahovalo několik hasičských jednotek, které zajistili únik benzínu a učinili opatření, aby nedošlo k výbuchu nebo požáru. Ke zranění řidiče ani jiných osob nedošlo. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená hmotná škoda ve ohromná a představuje částku 700 000 Kč.
Již v 15,05 hodin se nedaleko první nehody stala nehoda další. 34-letá žena z Krásné Lípy jedoucí s vozidlem značky Ford Fiesta ve směru od Bílého Kostela na Hrádek n.N. nezvládla průjezd pravotočivé zatáčky, vyjela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem značky BMW. Z místa nehody byli tři účastníci nehody převezeni Zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice, kdy spolujedoucí z vozidla značky Ford musela být hospitalizována. Technická závada byla na místě vyloučena. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 155 000 Kč. Nehoda dále zůstává v šetření skupiny dopravních nehod.
A do třetice - v 16,15 hodin došlo ke třetí nehodě. 66-letý muž z Františkova nad Ploučnicí jel s vozidlem značky Citroen AX obcí Bílý Kostel nad Nisou. Při jízdě přehlédl dopravní značku a nedal tak přednost vozidlu značky Fiat Ulysse jedoucímu po hlavní komunikaci. Střet vozidel přinesl hmotnou škodu ve výši 15 000 Kč a naštěstí né žádné zranění.



por.Mgr.Ludmila Knopová
13.6.2011
tel. 724 179 464
email. tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem