Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bilance kriminality za rok 2018

KRAJ - Vedení policie v Libereckém kraji hodnotilo kriminalitu za rok 2018. 

Krajský policejní ředitel plukovník Vladislav Husák ve středu zhodnotil činnost policistů v kraji za rok 2018. Kromě kriminality, s kterou se policisté v kraji v roce 2018 potýkali, seznámil také s prioritami, které si krajské ředitelství nastavilo jako stěžejní pro rok 2019. "Jako velice zásadní, tak jako i v roce 2018, vnímám personální stabilizaci a doplňování početních stavů," uvedl plukovník Husák. "V tuto chvíli máme neobsazeno více jak sto dvacet služebních míst, nejvíce policistů nám chybí na Českolipsku," pokračoval krajský ředitel. Během loňského roku si podalo žádost a mělo zájem pracovat u policie 117 zájemců. "Z nich jsme přijali jen necelé čtyři desítky. Většina zájemců bohužel nezvládla psychotesty," sdělil plukovník Husák. 01

Situaci na silnicích Libereckého kraje zhodnotil náměstek krajského ředitele pro vnější službu plukovník Pavel Bartoš, MBA. "V roce 2018 jsme v kraji řešili více jak čtyři a půl tisíce dopravních nehod. Meziročně je to sice nárůst o 115 nehod, ten je ale způsobem řešením dopravních nehod, které by si mohli řidiči mezi s sebou vyřešit tzv. euroformulářem, ale přivolali policisty," konstatoval náměstek Bartoš. Na silnících přišlo v roce 2018 o život 21 osob. "Co je ale alarmující a vnímáme to jako problém, proto jsme tímto směrem zaměřili i další naši prioritu, většina osob, až už v pozici řidiče či spolujezdce, nebyla připoutána. Ty následky jsou pak samozřejmě fatální," zhodnotil situaci Bartoš.

Policejní ředitel a jeho náměstek hodnotili také problematiku cizinecké policie a přeshraniční spolupráci s kolegy z Polska a Německa (více v prezentaci pod článkem).


6. února 2019
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem