Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečný pohyb seniorů

V Domově seniorů v Praze 9 se uskutečnilo v polovině listopadu setkání pražských policistů z Policie České republiky se seniory, kde se společně zabývali tématem o bezpečném chování seniorů. 

V průběhu přednášky odpovídali pracovníci preventivně informačního oddělení z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy na řadu zajímavých dotazů a vyslechli si prožité zkušenosti našich starších občanů z oblasti bezpečnosti v dopravě. Neopomenutelným tématem byla obezřetnost během nakupování. Senioři také se zájmem přijímali informace,  jak postupovat při výběru peněz z bankomatů a jak se zachovat, když výběr finanční hotovosti neprobíhá přesně podle jejich představ. Velký důraz policisté kladli na ukončení započaté transakce u bankomatu a vyjmutí a řádné uložení své kreditní karty.      
Na závěr si všichni účastníci této věkové kategorie odnesli letáčky s důležitými informacemi a reflexní bezpečnostní prvky pro umístění na hole. Senioři ze setkání odcházeli potěšeni a předem žádali o zvýšení počtu podobných akcí.
 
 
Autor článku:  nprap. Bibiana Fuchsová, DiS.
                                                                                        
     
Odkazy do noveho okna

Seniori-10-11--1

Seniori-10-11--1 

Detailní náhled

Seniori-10-11--2

Seniori-10-11--2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem