Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečný návrat

Na bezpečný návrat z prázdninových cest budou v posledních srpnových dnech dohlížet také policisté na Mladoboleslavsku. 

     Na řidiče i další účastníky silničního provozu čeká celá řada dopravně bezpečnostních akcí. Při nich budou policisté nejen trestat, ale zapojí do své činnosti i preventivní působení. Při silničních kontrolách budou řidičům předávat „vonné stromečky“, které pro tyto účely nechal vyrobit Krajský úřad Středočeského kraje. Loga kraje a Policie ČR jsou doplněna také o několik preventivních upozornění pro bezpečnost silničního provozu. V autech se tak objeví základní upozornění na co vše by řidič neměl zapomenout a co by naopak neměl dělat. „Rozsviť světla“, Připoutej se“, „Netelefonuj za jízdy“ a další upozornění se na Mladoboleslavsku dostane mezi několik stovek řidičů. Obdobné akce budou probíhat v celém Středočeském kraji a jejich cílem je minimalizovat rizika na našich silnicích.

     Rozdávání těchto visaček ale není zdaleka jediným preventivním opatřením. V prvním zářijovém týdnu u některých ze škol na Mladoboleslavsku policisté uskuteční další část akce „Zebra se za tebe nerozhlédne!“. Smyslem je upozornit zejména nejmenší školáky na správné přecházení silnice i bezpečné používání přechodu pro chodce. Děti dostanou od policistů přímé rady o bezpečném chování v silničním provozu a obdrží také reflexní samolepky se symbolem zebry, omalovánky a další drobnosti.

     Dopravní výchova čeká také na čtyři stovky druháčků, kteří se v následujícím školním roce opět zapojí do dlouhodobého projektu „Ajaxův zápisník“. O základních pravidlech bezpečného chování chodců a cyklistů si budou také děti povídat s policisty z Preventivně informační skupiny v úterý 8.září na Krásné Louce v Mladé Boleslavi, při tradiční akci pořádané Zaměstnaneckou pojišťovnou Škoda. Na řidiče v září čeká také pokračování každoroční preventivně bezpečnostní akce „Jezdíme s úsměvem“, takže mohou u některé školy na Mladoboleslavsku i jinde očekávat buď pokutu za rychlou jízdu, nebo naopak veselý obrázek a samolepku od dětí. Cíl všech těchto aktivit je jasný, zamezit zbytečným tragédiím a také usnadnit bezpečný návrat dětí z prázdnin.

vytisknout  e-mailem