Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečný nákup

Policisté OOP Čestlice brojí proti pachatelům trestných činů. 

     Policisté obvodního oddělení v Čestlicích za spolupráce svých kolegů z řad služby pořádkové a dopravní policie i služby kriminální policie a vyšetřování naplánovali na období od 5.12.2008 do 23.12.2008 zvýšený  dohled v lokalitě komerční zóny v Čestlicích a přilehlých Průhonicích. Důvodem tohoto zvýšeného dohledu je zvyšující se trend majetkové kriminality v této lokalitě a předpoklad vyššího zájmu občanů o návštěvu nákupních středisek v předvánočním období.
     Pořádaná akce má především preventivní charakter, neboť snahou vedení obvodního oddělení Čestlice je přímý výkon obchůzkové služby na parkovištích a v přilehlých obchodních domech. Věříme, že přítomnost uniformovaných policistů odradí případné pachatele trestné činnosti a nakupující občané se tak budou cítit ve větším bezpečí. Zároveň hodláme upozorňovat nepozorné občany, kteří podlehnou kouzlu nakupování, aby si více dávali pozor na své věci. Tato upozornění budou probíhat jak přímou formou, tak i pomocí letáků či hlášení v jednotlivých obchodních domech.
     Ne vždy však budou policisté na jednotlivých parkovištích vidět v reflexních vestách, protože naším cílem není jenom pachatele odradit, ale i zadržet, aby nadále již další trestnou činnost nepáchali. V rámci boje s pachateli trestných činů hodláme využít nainstalovaného kamerového systému a dalších operativních prostředků.
     Policisté jsou připraveni i na případ vzniku dopravních kolapsů v okolí nákupních středisek a v případě potřeby budou schopni ručně řídit dopravu na nejvytíženějších křižovatkách.
     Věříme, že se nám v následujícím předvánočním období podaří na území komerční zóny v Čestlicích nastolit oázu bezpečné možnosti nákupů bez rizika okradení. Zároveň však chceme požádat všechny občany, kteří si všimnou jakékoliv podezřelé aktivity, aby si tyto informace nenechávali pro sebe, ale předali je policistům obvodního oddělení v Čestlicích. Kontaktovat nás můžete na emailu phoopcestl@mvcr.cz či na krizovém mobilním telefonním čísle 722 566 488.
 
npor. Bc. Jan Krátký
vedoucí oddělení

vytisknout  e-mailem