Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečný advent 2023

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté stejně jako každý rok v souvislosti s adventem a vánočními svátky dohlíží na bezpečnost občanů a na klidný průběh svátků. 

Již tradičně Mladoboleslavští policisté, s prvním adventním víkendem, odstartovali preventivně bezpečnostní akci „Advent 2023“. V rámci této akce, budou v policisté více vidět v ulicích, obchodních centrech a také v místech s větší koncentrací lidí. Dle situace a v návaznosti na pořádání různých vánočních akcí, budou policisté přijímat adekvátní bezpečnostní opatření na celém území Mladoboleslavska, k zajištění co největší bezpečnosti občanů.

Policisté se zaměří na místa, kde by mohlo docházet ke krádežím, jako jsou parkoviště u nákupních center, bankovní ústavy, pošty a centra měst. Policisté v těchto místech budou kontrolovat zaparkovaná vozidla, zda je jejich majitelé neopomněli uzamknout, nebo zda neponechali na sedadlech cenné věci. V případě takového zjištění jejich majitele na to upozorní. Dále se budou zaměřovat na kapesní krádeže a dohlížet také na poctivost prodejců. Ani v čase okolo vánoc policisté neopomínají preventivně působit na občany a neustále je varovat před internetovými podvodníky, kteří využívají předvánočního shonu a stále větší obliby nákupů přes internet. 

Několik preventivních rad:

Při procházkách a nákupech na vánočních tržištích se vyplatí rozdělit peníze na menší částky, uschovat je a nosit je odděleně.
Nikdy nenechávejte peněženku a doklady na vrchu kabelky či nákupní tašky.
V nákupním centru, obchodech a obchodních domech nikdy nenechávejte tašku či kabelku v prostoru nákupního vozíku. Buďte ostražití v prostředcích městské hromadné přepravy, kde je v předvánočním čase neustále nával cestujících.
Ženám doporučujeme mít ruku na zipu kabelky či tašky.
Mužům doporučujeme uložit peníze a doklady do náprsní kapsy bundy či kabátu, která je na zip.
Ve svých vozidlech nenechávejte na viditelných místech žádné předměty, které by byly lákadlem pro zloděje, věci ukládejte do zavazadlového prostoru vozidla.

Přejeme všem klidný předvánoční čas, strávený s rodinou a přáteli, bez zbytečných starostí a krádeží.

prap. Jiří Plesar
ÚO Mladá Boleslav
12. prosince 2023

vytisknout  e-mailem