Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bezpečnostní opratření

Šumperk - policisté se především zaměřili na majetkovou trestnou činnost. 

Dne 8. 6. 2011 v odpoledních a večerních hodinách v teritoriu měst Šumperk a Velké Losiny, proběhlo rozsáhlé bezpečnostní opatření, které bylo především zaměřené na majetkovou trestnou činnost. S nadcházející letní sezonou také přibývají trestné činy majetkového charakteru, jen za uplynulý víkend řešili policisté 23 případů, kdy pachatelé způsobili škodu přes 217400 Kč. Převážně se jedná o krádeže jízdních kol a vloupání do rekreačních objektů.
Do akce bylo nasazeno 15 policistů a pět služebních vozidel. Hlídky policie během opatření zkontrolovali 88 jízdních kola a 20 motorových vozidel, která se převážně pohybovala v oblasti s rekreačními objekty. Celkem bylo zjištěno osm přestupku, za které bylo uloženo šest blokových pokut v částce 1500 Kč, a dva přestupky byly oznámeny ke správnímu orgánu. Vzhledem k množícím se případům majetkové trestné činnost, budou policisté v obdobných akcích pokračovat.

Z důvodu výše uvedených skutečností Policie České republiky apeluje na občany, aby situaci nepodceňovali a svoje věci měli neustále pod kontrolou, řádně si je hlídali a zabezpečili. Dále, aby si pořídili fotodokumentaci cenných věcí, poznamenali si výrobní čísla a všechny doklady bezpečně uschovali.


nprap. Bc. Josef Bednařík
9. června 2011

vytisknout  e-mailem