Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření Votvírák

NYMBURSKO – První festival letošního roku se uskutečnil opět v Milovicích. 

Policisté z pořádkové služby, dopravního inspektorátu, ale i kriminalisté z Územního odboru Nymburk a dalších útvarů, jako například oddělení služební hipologie, služební kynologie, školního policejního střediska, nebo letecké služby zabezpečovali klidný průběh zahájení festivalové sezony. Celkem bylo do akce veleno 258 policistů. Co se návštěvnosti festivalu týče, ta byla odhadnuta na 42 tisíc osob, 10 tisíc stanů a 9 tisíc vozidel.

Během celého opatření bylo zkontrolováno více jak dva a půl tisíce osob, celkem bylo uloženo 176 blokových pokut a kontrolou vozidel bylo zjištěno celkem 52 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu, z toho sedm jich nadýchalo přes jedno promile. Rovněž byli zjištěni čtyři řidiči pod vlivem drog.

Výše uvedená čísla jsou v porovnání s loňským rokem o 75 procent nižší! Stejně tak nápad trestné činnosti klesl, kdy za celou dobu trvání festivalu došlo v areálu k jedné krádeži na osobě a k jedné krádeži ve stanu. Nicméně jeden kuriozní případ milovičtí policisté ale řešili. V průběhu akce byla oznámena krádež reklamní panny z prodejního stánku. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Pachatelé se městským strážníkům podařilo ale v krátké době dopadnout a odcizená věc byla vrácena majiteli.


por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
14. června 2016

vytisknout  e-mailem