Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření v Úvalech

Kontroly budou pokračovat 

     Policisté obvodního oddělení Úvaly provedli dne 25. listopadu 2011 ve večerních a nočních hodinách rozsáhlé bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku a prevence kriminality. Kontrolní akce proběhla v součinnosti s policisty z dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování, služební kynologie a strážníky Městské policie v Šestajovicích. Přítomna byla také pracovnice MěÚ Brandýs nad Labem-Stará Boleslav z oddělení sociálně právní ochrany dětí a mládeže. 
     Policisté se zaměřili zejména na pátrání po osobách a věcech, na kontrolu řidičů, jak dodržují pravidla silničního provozu a především zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek před jízdou a během jízdy. V rámci preventivní akce zkontrolovali ve svém obvodě desítku restauračních zařízení. Zaměřili se hlavně na podávání a požívání alkoholu mladistvými.
      Na jedné z diskoték v Úvalech provedli policisté u čtyř desítek mladých lidí dechovou zkoušku. Při tom zjistili prodání alkoholu pěti mladistvým ve věku 16 a 17 let. Těchto pět mladých lidí nadýchalo od 0,52 do 1,41 promile alkoholu. Následně byli převezeni na obvodní oddělení a po provedení všech potřebných úkonů byli předáni svým zákonným zástupcům.
      Krátce po půlnoci dne 26. listopadu 2011 zastavila policejní hlídka devětadvacetiletého řidiče BMW jedoucího po silnici II/101 ve směru od obce Úvaly na Nové Jirny. Po předložení dokladů k řízení a provozu vozidla provedla u řidiče dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Následně však zjistila, že řidič má vysloven zákaz činnosti řízení motorového vozidla platný až do 20. února 2013. Proti muži byly okamžitě zahájeny úkony pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu tak trest odnětí svobody až na tři léta.
     V rámci bezpečnostního opatření hlídky zkontrolovaly 86 řidičů osobních a nákladních vozidel a hostů restaurací, aniž by uložily někomu ze zkontrolovaných blokovou pokutu.
akce Úvalyakce Úvaly
     Policisté Územního odboru Praha venkov-Východ zaměřují svou činnost na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a dodržování veřejného pořádku na celém svém území. Do konce roku proběhne řada dopravně bezpečnostních a preventivních akcí, které mají jednotný cíl – působit preventivně na všechny občany, zejména na účastníky silničního provozu tak, aby se co nejvíce podařilo snížit počet dopravních nehod, havárií, jízd pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, jízd bez řidičského oprávnění.
 
     Policisté však nedokážou těmto nebezpečným faktorům zabránit, pokud sami řidiči a všichni účastníci silničního provozu nebudou dodržovat pravidla silničního provozu, nebudou ohleduplní.
 
 
 
por. Bc. Markéta Johnová

 

vytisknout  e-mailem