Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření v okolí Pražského hradu

Jedná se o součást série opatření, která mají zvýšit bezpečnost návštěvníků a ochranu památky.  

V souvislosti s množícími se teroristickými útoky v Evropě byla urychlena koordinace systémové ochrany měkkých cílů, a proto jsme zvýšili i výkon služby v místech s vysokou koncentrací osob (např. obchodní centra, kulturní a sportovní akce, kostely). Mezi tato místa patří i Pražský hrad a s ním spojené i přísnější kontroly, které provádíme v součinnosti s Hradní stráží.

Náměstek ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky ochranné služby plk. Vladimír Mach ale nechce konkrétní opatření na Pražském hradě specifikovat, přestože nás o to žádají sdělovací prostředky: „Sdělením a zveřejněním dalších informací by mohla být narušena bezpečnost, a proto z taktického hlediska nemůžeme prozradit podrobnosti o probíhajících kontrolách. Bezpečnostní opatření v České republice se ze strany policie mohou kdykoliv změnit, a to s ohledem na vývoj dění v Evropě.“

Posílení bezpečnostních opatření na Pražském hradě není reakcí na konkrétní hrozbu. Policie v tuto chvíli nemá informace o tom, že by České republice hrozil teroristický útok. Podobná opatření jsou v současnosti běžná i u jiných podobně významných památek v zahraničí.

18. května 2016
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem