Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Bezpečnostní opatření v Jizerských horách

KRAJ - Policisté budou intenzivně dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v horských turistických oblastech. Zaměří se také i na kontrolu dodržovaní vládních nařízení vydaných v souvislosti pandemii Covid-19. 

2. AKTUALIZACE ze dne 24. 1. 2020 10.00 hodin:

S ohledem na skutečnost, že parkoviště na Smědavě je v současné době plně obsazeno, tak policisté z Obvodního oddělení Hejnice na nezbytně nutnou dobu uzavřeli příjezdovou komunikaci v Bílém Potoce.

Plné parkoviště je nyní také v osadě Jizerka. V Bedřichově jsou plně obsazena parkoviště P1, P2, P3. Na parkovišti P4 je volných cca 100 míst, na Královce cca 50 volných míst a u Kapličky cca 30 volných míst. Komunikace jsou v současné době sjízdné a průjezdné.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

________________________________________________________________________________________________________________

ATUALIZACE ze dne 22. 1. 2021:

Během nadcházejícího víkendu budou opět policisté dopravní i pořádkové služby dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu na příjezdových komunikacích do horských oblastí Libereckého kraje.  Nadále budeme tedy posilovat výkon služby, abychom v co největší míře zabránili dopravním komplikacím.

Opakovaně zdůrazňujeme, aby se lidé chovali bezpečně, aby dodržovali veškerá opatření, která jsou jim uložena zákony. Kromě jiného je důležité, aby k sobě byli ohleduplní za jakýchkoliv okolností. Zcela nevyhnutelné je, aby respektovali dopravní značení, parkovali jen na místech k tomu určených a řídili se pokyny zasahujících policistů.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

________________________________________________________________________________________________________________

Během uplynulého víkendu přilákaly horské oblasti Libereckého kraje velké množství turistů a příznivců zimních sportů nejen z regionu, ale především z řady koutů celé republiky, kteří do hor přijeli svými motorovými vozidly a za každou cenu s nimi chtěli dojíždět co nejblíže místům určeným například pro zimní radovánky či běžecké lyžování. Tato jejich snaha vedla až k dopravnímu kolapsu v obci Bedřichov a jejím okolí. Policisté s ohledem na bezpečnost a plynulost silničního provozu museli v sobotu i v neděli na několik hodin zcela uzavřít všechny příjezdové cesty do této obce. Podobná situace byla i na příjezdové komunikaci do osady Jizerka. V těchto turisticky exponovaných oblastech jsme okamžitě navýšili výkon služby, na kterém se po celý víkend podíleli policisté z dopravní i pořádkové služby a na příjezdu do Bedřichova také jablonečtí městští strážníci. Intenzivně jsme také spolupracovali se starosty jednotlivých obcí.

Vzhledem k tomu, že i v následujícím období lze očekávat na horách v Libereckém kraji dobré klimatické podmínky pro zimní sporty a turistiku, budeme v těchto oblastech a na příjezdových komunikacích k nim i nadále posilovat výkon služby, abychom v co největší míře zabránili dopravním komplikacím a zajistili bezpečnost silničního provozu. I nadále do těchto opatření budou nasazováni policisté z dopravní i pořádkové služby. Spolupracovat budou samozřejmě také s městkou a obecní policií, se starosty obcí i s provozovateli Jizerské magistrály. Naši dopravní inženýři jsou v kontaktu se zástupci provozovatelů a samosprávnými celky, přičemž dodatkových dopravních značení, která omezují nebo zakazují vstupy, vjezdy, parkování, rychlost apod. instalujeme velmi běžně v reakci nejen na předpokládané, ale i aktuální dopravní komplikace.

Žádáme návštěvníky Bedřichova, aby také k cestě do této obce využívali městskou hromadnou dopravu, která je zajištěna jak z Jablonce nad Nisou, tak i z Liberce. Připomínáme také, že Bedřichov není jedinou nástupní stanicí pro běžkaře na Jizerskou magistrálu – takových nástupních míst i s možností parkování je Jizerských horách několik. Veškeré informace o těchto místech i Jizerské magistrále naleznete zde. V této souvislosti také upozorňujeme, že v Bedřichově jsou celkem čtyři parkoviště a není tedy na místě snaha některých řidičů zaparkovat za každou cenu jenom na centrálním parkovišti nebo Na Maliníku.

V rámci běžného výkonu služby budeme kontrolovat i dodržování vládních opatření v souvislosti s nákazou Covid-19, která neumožňují prozatím mít otevřené hotely a penziony. Kontrolovat dodržování vládních „covidových“ opatření budeme samozřejmě kontrolovat i na veřejnosti, a to především v místech se zvýšenou návštěvností horských turistických oblastí.

Opakovaně zdůrazňujeme, aby se lidé chovali bezpečně, aby dodržovali veškerá opatření, která jsou jim uložena zákony. Kromě jiného je důležité, aby k sobě byli ohleduplní za jakýchkoliv okolností. A nejen v horských oblastech, které v těchto dnech tak říkajíc „praskají ve švech“, aby respektovali dopravní značení, parkovali jen na místech k tomu určených a řídili se pokyny zasahujících policistů.


11. 1. 2021
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Doprava z Liberecka

Doprava z Liberecka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem