Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření v Edenu

Pražská policie se připravuje na zítřejší fotbalové utkání 5. kola Ligy mistrů mezi mužstvy SK Slavia Praha a FC Internazionale Milano. 

V souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním 5. kola Ligy mistrů mezi mužstvy SK Slavia Praha a FC Internazionale Milano připravuje pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření. Toho se zúčastní několik stovek policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby a také policisté speciální a krajské pořádkové jednotky. Připraveni budou členové antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy a policisté na koních. S ohledem na očekávaný příjezd fanoušků ze zahraničí, bude v pohotovosti i cizinecká policie. Prioritou policie bude zajištění klidu a veřejného pořádku před, v průběhu a po skončení fotbalového klání. S dohledem nad bezpečností a plynulostí silničního provozu pomohou policistům strážníci Městské policie hl. m. Prahy.

Pražská policie je při přípravě opatření v úzké spolupráci se zástupci obou klubů, pracovníky Magistrátu hlavního města Prahy a příslušné městské části, Dopravního podniku hlavního města Prahy, městskou policií i s pořadatelskou službou.

Rady a doporučení:

·       Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst doporučujeme návštěvníkům utkání, aby vyrazili s dostatečným předstihem a k samotné přepravě na stadion využili především prostředky pražské integrované dopravy.

·       Zároveň upozorňujeme, že dle zákona není dovoleno mít před, při i po zápase zahalen jakýmkoli způsobem obličej tak, že by to stěžovalo jednoznačnou identifikaci dotyčného.

·       Rovněž připomínáme, že používání pyrotechniky jak na stadiónu, tak mimo něj je zakázáno.

Pořadatelé budou všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat. Proto je vhodné na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem. Brány stadionu se otevřou v devatenáct hodin. O dvě hodiny později pak začne fotbalové utkání.

por. Mgr. Jan Rybanský - 26. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem