Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření v Edenu

Pražská policie připravuje adekvátní bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku 

Pražští policisté připravují v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním Fortuna ligy mezi celky SK Slavia Praha a AC Sparta Praha adekvátní bezpečnostní opatření. 

Budou se na něm podílet policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby, cizinecké policie, pohotovostní motorizované jednotky, stálé pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté antikonfliktního týmu nebo policisté se speciálně vycvičenými psy. Prioritou policie bude dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a veřejným pořádkem v okolí stadionu a na dalších místech s očekávanou velkou koncentrací osob. Policistům v tomto ohledu budou nápomocni i strážníci městské policie. V případě příznivého počasí bude bezpečnostní situaci v metropoli monitorovat policejní vrtulník.

Policie v rámci samotného bezpečnostního opatření úzce spolupracuje i s dalšími subjekty a to Fotbalovou asociací ČR, Magistrátem hl. m. Prahy, Dopravním podnikem hl. m. Prahy i s pořadateli.

S ohledem na omezenou kapacitu parkovacích míst policisté návštěvníkům utkání doporučují, aby v co možná největší míře využívali městskou hromadnou dopravu a na samotný stadion dorazili s dostatečnou časovou rezervou. Před vstupem na stadion budou podrobeni standardním bezpečnostním prohlídkám. Jakékoli porušení návštěvního řádu, zejména pokus o vnesení zbraní, alkoholu či pyrotechniky, bude sankcionováno.

S jistými dopravními komplikacemi a se sníženým komfortem musí počítat i rezidenti a ostatní účastníci silničního provozu v okolí stadionu i na navazujících komunikacích. Řidičům, kteří danou oblastí plánují pouze projíždět, policisté doporučují využít v inkriminovanou dobu náhradní trasu. Začátek samotného utkání je plánován na 18. hodinu.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 12. dubna 2019

vytisknout  e-mailem