Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření v Edenu

V souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním provedou pražští policisté odpovídající bezpečnostní opatření. 

Byť utkání mezi celky SK Slavia Praha a FC Baník Ostrava začne až v půl osmé večer, „odstartují“ pražští policisté bezpečnostní opatření již nedlouho po poledni. Prioritou bude zajistit klid a veřejný pořádek v ulicích metropole, především pak v oblasti Vršovic.

Do opatření bude nasazeno několik stovek policistů z řad anitkonfliktního týmu, dopravní a pořádkové služby a služby kriminální policie.

Jako zásadní okamžik celého bezpečnostního opatření vidíme příjezd fanoušků hostujícího celku do Prahy. Jejich vlak by měl přijet nedlouho po osmnácté hodině na nádraží Vršovice. Odtud by pak měli tito fandové přejít na stadion v Edenu takzvaně po svých, pochodem po Vršovické ulici.

Pro občany této lokality z toho plyne určité úskalí a omezení. Především řidiči musí počítat s tím, že po dobu pochodu bude omezen provoz na Vršovické ulici minimálně ve směru jízdy od vlakového nádraží ke stadionu. Nemůžeme ale vyloučit úplnou uzavírku této komunikace v obou směrech.

Pochod budeme doprovázet odpovídajícím počtem policistů tak, abychom byli schopni okamžitě reagovat na jakoukoli mimořádnost.

V tomto směru prosíme obyvatele Vršovic, především pak řidiče projíždějící touto lokalitou, aby jednoznačně respektovali pokynů policistů. Ti budou usměrňovat plynulost silniční dopravy dle aktuální situace tak, aby omezení z toho plynoucí byla pro nezúčastněné pokud možno minimální. Stejně tak budou policisté připraveni poradit případné objízdné trasy.

V tomto směru ale potřebujeme jednoznačně vaši pomoc. Prosíme každého, kdo se s popsanou situací setká, aby jednoznačně respektoval pokynů a rad policistů.

O jakékoli mimořádnosti, která by v průběhu bezpečnostního opatření vyvstala, budeme informovat na stránkách pražské policie www.policie.cz/a a prostřednictvím médií. Informace můžete po dobu opatření získat také na telefonním čísle 731 553 184.

por. Mgr. Tomáš Hulan 30. 11. 2017

vytisknout  e-mailem