Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečnostní opatření v centru Liberce

LIBEREC - Včera dvacet minut po sedmnácté hodině policisté přijali oznámení o nálezu volně odloženého kufříku na lavičce v centru města. Vzhledem k tomu, že hlídka po příjezdu na místo nemohla vyloučit to, že by se mohlo jednat o nástražný výbušný systém, bylo přistoupeno k vyklízení místa okolí nálezu. 

Včera dvacet minut po sedmnácté hodině policisté na Integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Libereckého kraje přijali oznámení od strážníků městské policie o nálezu plastového kufříku volně odloženého na lavičce před prodejnou Pekařství Bláha ve Fügnerově ulici v Liberci. Vzhledem k tomu, že policisté po příjezdu na místo nálezu nemohli vyloučit to, že by se mohlo jednat o nástražný výbušný systém, přistoupili k uzavření a vyklízení uvedené ulice, Obchodního centra Forum včetně kinosálů a bytů. Dále byla uzavřena tramvajová doprava. Celkem bylo evakuováno přibližně 5.000 osob. Na místo nálezu kufříku o rozměrech 50 x 40 cm byl přivolán pyrotechnik a psovod se služebním psem na vyhledávání výbušnin.
 
V 19.36 hodin policisté na operačním středisku obdrželi z místa nálezu od pyrotechnika informaci o tom, že kufr je prázdný. Vzhledem k této skutečnosti byla celá bezpečnostní akce čtyřicet minut po devatenácté hodině ukončena.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
7. ledna 2014
 

vytisknout  e-mailem