Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Bezpečnostní opatření při volbách

KRAJ VYSOČINA: Policisté v pátek a v sobotu dohlédnou na veřejný pořádek 

V souvislosti s konáním mimořádných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se uskuteční ve dnech 25. a 26. října, připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina preventivně bezpečnostní opatření. Cílem opatření je vytvořit podmínky pro klidný a nerušený průběh voleb.
 
Do opatření budou nasazeni policisté pořádkové, dopravní, cizinecké policie i kriminální policie ze všech útvarů krajského ředitelství. „Naším prioritním úkolem bude v souvislosti s konáním voleb dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost občanů. Policejní hlídky se budou v rámci celého území Kraje Vysočina pohybovat v okolí volebních místností a v místech, kde by mohlo v souvislosti s volbami dojít k narušení veřejného pořádku,“ uvedl plk. Mgr. Karel Sehnal, velitel preventivně bezpečnostního opatření.
 
Policisté budou činit veškerá zákonná opatření k zamezení možného narušení příprav a průběhu voleb, budou chránit veřejný pořádek, bezpečnost občanů a majetek. V rámci výkonu služby policisté navštíví také budovy, ve kterých se nacházejí volební místnosti. Jejich úkolem bude působit především preventivně v zájmu zajištění bezproblémového průběhu voleb. Policisté budou také spolupracovat s okrskovými volebními komisemi, a to při přijímání nezbytných opatření k odstranění případných negativních jevů, které by mohly vzniknout a narušit důstojný průběh voleb nebo sčítání hlasů a převoz volebních výsledků.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
23. říjen 2013
 
 

vytisknout  e-mailem