Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření na velikonoční svátky

PLLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté budou dohlížet na bezpečnost osob a plynulost dopravy. 

V Plzeňském kraji mohou občané během velikonočních svátků spatřit v ulicích více policistů. Od středy do velikonočního pondělí máme připravené bezpečnostní opatření zaměřené jak na bezpečnost osob, tak na bezpečnost v silničním provozu.

S ohledem na vývoj mezinárodní bezpečnostní situace budeme dohlížet zejména na místa s vyšší koncentrací osob, jako jsou církevní akce, velikonoční trhy a jiné kulturní a sportovní akce, takzvané měkké cíle.

O svátcích budou také probíhat dopravně bezpečnostní akce, kdy kolegové budou dohlížet na plynulost a bezpečnost v dopravě.  Policisté se zaměří zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči a na dodržování stanovených rychlostí. Bude také probíhat dopravně preventivní akce Řídím - piju nealko pivo, kdy vzorní řidiči dostanu při kontrole dárek.

Vzhledem k tomu, že o svátcích vyjíždějí i řidiči, kiteří nejezdí pravidelně, je potřeba, aby všichni účastníci silničního provozu nejen dodržovali veškerá ustanovení zákona, ale také, aby byli tolerantní a obezřetní.

mjr. Ing. Martina Korandová
12. dubna 2017

vytisknout  e-mailem