Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření na území okresu Kladno

KLADENSKO - Policisté prováděli v nočních hodinách kontrolní činnost. 

Kladenští policisté v pátek 7. března 2014 uskutečnili od dvaceti hodin bezpečnostní opatření, které pokračovalo až do brzkých ranních hodin následujícího dne a bylo ukončeno ve dvě hodiny ráno. Celá tato bezpečnostní akce probíhala po celém území okresu Kladno a bylo do ní celkem nasazeno šestnáct policistů. Cílem celého bezpečnostního opatření byl dohled nad bezpečností v silničním provoze se zaměřením na jízdu pod vlivem alkoholu, maření výkonu úředního rozhodnutí a dále pátrání po osobách, věcech a zabezpečení veřejného pořádku v ulicích kladenského okresu.
 
Policisté kontrolní činnost prováděli na vytipovaných místech, a to formou kombinovaných policejní hlídek, které byly nejen na pevných stanovištích, ale i pohyblivé. Například v Kladně policejní hlídky prováděly kontroly v ulicích Rakovnická, Gen. Klapálka, V Kožovech, Libušina, Unhošťská a Wolkerova. Ve Slaném se jednalo o pevná stanoviště v ulicích Nosačická, Lázeňská, ale i probíhala kontrolní činnost v obcích Stochov, Unhošť, Kamenné Žehrovice, Svinářov, Libušín, Buštěhrad a dále motorizované pohyblivé policejní hlídky vykonávaly kontrolní činnost v obci Vrapice, Kačice, Tuchlovice a v centrech měst.
 
V průběhu celého bezpečnostního opatření policisté provedli kontrolní činnost v rámci, které bylo zkontrolováno sto padesát šest osob a sto třicet čtyři vozidel. Při bezpečnostní akci bylo zjištěno dvacet devět přestupků, za které byly uděleny pokuty ve výši 8 400,-Kč. Přestupky byly zaznamenány především u řidičů, kteří v nočních hodinách nedodržovali bezpečnostní silniční předpisy. V jednom případě při kontrole osobního vozidla Seat Cordoba v obci Doksy, policisté u třiceti tříletého řidiče z Kladenska zjistili požití před jízdou omamných a psychotropních látek, na základě prováděné kontroly testem Drug Wipe 5S, kdy byla zaznamenána látka Amphetamin a Metamphetamin. Neukázněný řidič se podrobil následně lékařskému vyšetření a nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.
Kladenští policisté v rámci kontrolních činností budou v těchto bezpečnostních opatřeních nadále pokračovat i v následujících týdnech. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
10. března 2014

vytisknout  e-mailem