Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Bezpečnostní opatření na mezinárodních letištích ČR

Cizinecká policie pokračuje ve zvýšených bezpečnostních opatření v souvislosti s událostmi ve Francii. 

Cizinecká policie přijala po tragických událostech ve Francii mimořádná bezpečnostní opatření na všech letištích s mezinárodním provozem, zejména na ruzyňském letišti v Praze. Cílem opatření je zajištění ochrany veřejného pořádku v blízkém i vzdáleném perimetru letiště a bezpečnost civilní letecké dopravy.
 
Po eskalaci událostí ve Francii byla prvotní opatření zmírněna a v současné době spočívají především v navýšení hlídkové činnosti jak ve veřejné tak neveřejné části letiště, v intenzivnější činnosti specialistů na vyhledávání výbušnin a ve zvýšeném monitoringu cestujících na konkrétních vytipovaných linkách. V případě potřeby jsou připraveni k okamžitému zapojení policisté z oddělení doprovodů letadel, tzv. Air Marschalls, kteří mohou být nasazení jako bezpečnostní doprovod případné zájmové linky.
 
 Veškerá výše uvedená opatření mají v tuto chvíli výhradně preventivní charakter, odpovídají současné bezpečnostní situaci v Evropě a nadále budou usměrňována s ohledem na vývoj událostí ve světě.
 
 
plk. Mgr. Kateřina Rendlová
12.1.2015

vytisknout  e-mailem