Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnostní opatření na lyžařských střediscích

KARLOVARSKO – Policisté využili i čtyřkolku s pásy. 

Bezpečnostní opatření zaměřené na lyžařská střediska Neklid, Novako, Boží Dar a Klínovec, proběhlo o víkendu 10. a 11. 2. 2018. Policisté z Obvodního oddělení Jáchymov, Nejdek a z Dopravního inspektorátu v Karlových Varech se zaměřili na zajištění veřejného pořádku a bezpečnost v silničním provozu.

S ohledem na začínající jarní prázdniny v Karlovarském kraji se počítá se zvýšeným počtem návštěvníků sportovních středisek v příhraniční oblasti, proto se v těchto místech prováděla zvýšená kontrola osob a vozidel. Policisté se mimo jiné také zaměřili na kontrolu cestovní dokladů u cizinců, dodržování zákona před alkoholismem a jinými toxikomániemi, na kontrolu technického stavu vozidel či na eliminaci nápadu majetkové trestné činnosti páchané formou krádeží z motorových vozidel aj.

Rodina Angličanů se dvěma dětmi zapadla v neděli se svým vozidlem 2 km za Rýžovnou v lese na silnici, která vede z Božího Daru na Blatnou. Došly jim pohonné hmoty a neměli u sebe ani mobilní telefon. Měli velké štěstí, když pěšky došli do restaurace Rýžovna a zastihli tam posledního zaměstnance. Ten ale bohužel neuměl anglicky, zavolal tak policistovi z nedalekého obvodního oddělení a problém vyřešili. Promrzlí návštěvníci hor se tak dostali do svého hotelu a druhý den jim policejní hlídka pomohla s vyproštěním vozidla. Vděční turisté velmi děkovali policistům za pomoc. Na své zimní dobrodružství zřejmě jen tak nezapomenou.

Během dvoudenního opatření nezjistili policisté v lyžařských střediscích žádnou trestnou činnost. Nemuseli řešit ani žádný přestupek v dopravě, vyjma drobných prohřešků s parkováním.

V rámci bezpečnostního opatření policisté ke kontrolní činnosti využili také policejní čtyřkolku opatřenou pásy.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
11. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

Bezpečnostní opatření

Bezpečnostní opatření 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem