Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření na Letné

Pražská policie se připravuje na příjezd fanoušků FC Baník Ostrava 

V souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava připravuje policie adekvátní bezpečnostní opatření. Bezpečnost v metropoli bude zajišťovat několik stovek policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby, antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy, policisté na koních a v neposlední řadě i policisté Speciální pořádkové jednotky. S ohledem na očekávané fanoušky ze zahraničí bude v pohotovosti i cizinecká policie. V případě příznivého počasí policie plánuje i nasazení policejního vrtulníku, který spolu s městským kamerovým systémem umožní policistům monitorování bezpečnostní situace v metropoli a efektivní nasazení sil a prostředků. 

Pražská policie je v úzkém kontaktu se zástupci obou klubů, pracovníky Magistrátu hlavního města Prahy a příslušné městské části, Dopravního podniku hlavního města Prahy, městské policie i  s pořadatelskou službou. Policisté velmi úzce spolupracují i s kolegy z Moravskoslezského kraje a z ostatních krajských ředitelství policie a celorepublikových útvarů. Prioritou pražské policie bude standardně zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a dohled nad veřejným pořádkem.

Rady a doporučení:

  • Policisté očekávají i s ohledem na končící víkend dopravní komplikace a to zejména v okolí letenského stadionu. Vzhledem k omezené kapacitě parkovacích míst tak návštěvníkům utkání doporučují, aby vyrazili s dostatečným časovým předstihem a k samotné přepravě na stadion využili především prostředky MHD.
  • Policie rovněž připomíná standardní bezpečnostní opatření při vstupu na stadion. Jakékoli porušení návštěvního řádu, zejména pokusy o vnesení pyrotechniky či alkoholu na stadion bude sankcionováno.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 27. října 2017

vytisknout  e-mailem