Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření „Krakatoa“

Minulý týden proběhla několikadenní bezpečnostní akce na území čtvrtého policejního obvodu s krycím názvem „KRAKATOA“. 

Opatření bylo rozděleno na tři dílčí podakce, mezi které patřily kontroly squatů a míst, kde se zdržují osoby bez trvalého přístřeší, kontrola problematických provozoven se zaměřením na kontrolu nalévání alkoholu nezletilým osobám, kontrola řidičů, jestli dodržují zákon o provozu na pozemních komunikacích a kontrola provozoven v areálu Sapa se zaměřením na kontrolu osob a zboží.

Při bezpečnostní akci policisté zkontrolovali 1538 osob, 1122 vozidel, 184 chat, 42 squatů a 3 herny. Vypátrali celkem 7 osob, které procházely celostátním pátráním. Zjistili celkem 206 přestupků v dopravě, za které uložili 187 pokut v celkové výši 70.600,- Kč. Z toho dvě desítky přestupků oznámili správnímu orgánu. Dále policisté odhalili jednoho řidiče pod vlivem drog a dvě osoby, které řídily vozidla i přesto, že nikdy nevlastnily řidičské oprávnění. Dvě osoby se podařilo zadržet za majetkovou trestnou činnost.

Opatření se účastnili policisté z Obvodního ředitelství policie Prahy IV, pracovníci Celní správy, cizinecká policie, Státní veterinární správa a Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Celkem bylo do třídenní akce nasazeno téměř 250 lidí.

V rámci kontroly osob bez trvalého přístřeší ve vestibulu metra Budějovická, přijali policisté z krajské Pořádkové jednotky Prahy 4 oznámení od kolemjdoucích, že z prodejny C&A měly vyběhnout dvě osoby s odcizenými bundami. Policisté tuto dvojici vypátrali u Polikliniky Budějovická, kdy v rukou každý z nich měl dvě odcizené bundy v hodnotě převyšující částku šest tisíc korun. Obě osoby byly na místě omezeny na osobní svobodě a převezeny na místní oddělení k provedení dalších procesních úkonů.

pprap. Violeta Siřišťová - 10.září 2019

Odkazy do noveho okna

8 pachatelé krádeže

8 pachatelé krádeže 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem