Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečnostní opatření ke kvalifikačním zápasům

ZLÍNSKÝ KRAJ: Problémy se neočekávají, přesto jsme připraveni.  

Ve středu 26. března 2014 odpoledne začíná ve Zlínském kraji kvalifikace na fotbalová utkání mistrovství Evropy hráčů do sedmnácti let. Fotbalová asociace České republiky si pro tuto příležitost vybrala stadiony ve Zlíně na Letné a v Uherském Hradišti. Přestože se podle všeho bude jednat o klidná a málo navštěvovaná utkání, naše krajské ředitelství je vede v patrnosti a připravuje adekvátní bezpečnostní opatření.

V pohotovosti budou dopravní policisté, pořádkové jednotky, cizinecká policie i členové antikonfliktního týmu. Pro občany zmíněných měst však zápasy nebudou znamenat žádné změny, a to ani v dopravě. Naše hlídky však budou v okolí stadionů připraveni pomoci či zakročit. V současné době se zabýváme mimo jiné možnou návštěvností a složením publika. Prozatím odhadujeme, že kvalifikačních zápasů se zúčastní několik desítek až stovek lidí, zejména rodinných příslušníků mladých hráčů.

Velitel policejní akce každé ráno organizuje videokonferenci, na které si mají možnost zástupci dotčených útvarů předat aktuální informace a zkušenosti. Zápasy neřadíme do rizikové kategorie. Bezpečnostní opatření Policie ČR ukončíme v pondělí 31. března, kdy se konají poslední zápasy. Ty první se uskuteční ve středu 26. března ve 14 hodin ve Zlíně, kde budou hrát celky Itálie a Albánie, ve stejný den o tři hodiny později začne fotbal v Uherském Hradišti mezi Anglií a Českou republikou.

Termíny dalších utkání:

28. 3. 2014:         Stadion Zlín: ČR – Itálie, 17:00 hod.

                            Stadion UH: Anglie – Albánie, 14:00 hod.

31. 3. 2014:         Stadion Zlín: Itálie – Anglie, 17:00 hod.

                            Stadion UH: ČR – Albánie, 17:00 hod.

 

25. března 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem