Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Bezpečnostní opatření k nedělnímu fotbalu

ZLÍNSKÝ KRAJ: Do Hradiště se chystají stovky Baníkovců. 

Několik set příznivců ostravského fotbalového klubu Baník se chystají na nedělní zápas do Uherského Hradiště. Policie ČR proto připravuje mimořádné bezpečnostní opatření. Počet policistů bude odpovídat aktuálním informacím o počtu fanoušků. Prozatím počítáme s nasazením několika desítek až set mužů a příjezdem několika set příznivců hostujícího celku.
Opatření bude zahájeno instruktáží v neděli po poledni. Příjezd příznivců Ostravy očekáváme v odpoledních hodinách, protože start zápasu je naplánován na 18 hodin. Do Uherského Hradiště vysíláme jednotky pořádkové policie, dopravního inspektorátu, obvodních oddělení. Nad rámec pak ještě psovody, oddíl jízdní policie a k dispozici budeme mít také Speciální pořádkovou jednotku Jihomoravského Krajského ředitelství z Brna. Vlak Českých drah budou doprovázet policisté ze Severomoravského kraje. Jako vždy zde budou také připraveni k preventivním účelům členové antikonfliktního týmu.
Vedení Územního odboru v Uherském Hradišti už nyní spolupracuje s místním městským úřadem i městskou policií. O tom, že jde o jeden z nejrizikovějších zápasů, informujeme podniky i veřejnost v okolí stadionu. Nedoporučujeme, aby na příjezdových trasách zůstávala zaparkovaná auta a podmínkám by se měli přizpůsobit i provozovatelé restaurací či pohostinství. Očekáváme, že přijede i nejtvrdší jádro fanoušků ostravského fotbalového klubu.
Ulice U stadionu, Rostislavova i Ul. 28. října budou uzavřeny, vjezd budou mít povolen jen lidé, kteří zde mají trvalé bydliště.
 
22. května 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem