Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření - aktualizace

Pražská policie dohlédne na hladký průběh oznámených akcí 

V souvislosti s konáním ohlášených shromáždění, které se uskuteční v průběhu dnešního dne v Praze 1 na Malostranském náměstí, Hradčanském náměstí a na Staroměstském náměstí, přijala pražská policie bezpečnostní opatření. Na něm se budou podílet zejména policisté pořádkové a dopravní služby a policisté antikonfliktního týmu. Pražští policisté v rámci příprav spolupracují i s dalšími subjekty a to městskou policií, dopravním podnikem, magistrátem či jednotlivými městskými částmi. Rovněž úzce komunikují s organizátory jednotlivých oznámených akcí a také s kolegy s Ochranné služby Policie ČR.

V rámci zmíněných akcí bude policie zajišťovat i plánovaný průvod účastníků shromáždění. Pražané i návštěvníci metropole se tak mohou setkat s krátkodobým omezením provozu po hlavní trase pochodu: Hradčanské náměstí – Ke Hradu – Nerudova – Malostranské náměstí – Mostecká – Karlův most – Křížovnické náměstí – Smetanovo nábřeží – Národní – Perlova – Rytířská – Železná – Staroměstské náměstí. Souběžně lze očekávat rovněž omezení provozu na vedlejší trase pochodu v úseku: Křížovnické náměstí – Křížovnická – Platnéřská – náměstí France Kafky – Staroměstské náměstí. V případě potřeby a to z důvodu zajištění bezpečnosti chráněných objektů a prostorů může dojít k částečnému omezení dopravy a vstupu osob v blízkosti poslanecké sněmovny.

Prioritou pražské policie bude zajištění hladkého průběhu akcí, dohledu nad veřejným pořádkem a bezpečností a plynulostí silničního provozu.

O průběhu bezpečnostního opatření a s tím souvisejících dopravních omezení  bude policie informovat prostřednictvím twitterového účtu @policieCZ.

por. Mgr. Jan Rybanský - 23. listopadu 2018

Aktualizace: Policisté včera kolem osmé hodiny večer zadrželi v ulici Železná muže, který po slovní rozepři fyzicky napadl jednoho z účastníků průvodu a způsobil mu zranění, které si následně vyžádalo lékařské ošetření. Agresora na místě zadrželi policisté a předvedli na policejní služebnu k dalším úkonům.

Celý případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což muži v případě odsouzení hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.

por. Jan Rybanský - 24. listopadu 2018 

Odkazy do noveho okna

Mapa pochodů

Mapa pochodů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem