Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní opatření – advent 2018

Bezpečnostní opatření spojená s adventem a vánočními svátky 

Policie České republiky stejně jako každý rok připravila v souvislosti s adventem a vánočními svátky bezpečnostní opatření směřující k zajištění bezpečnosti všech občanů.

V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem, který byl vyhlášen v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu v březnu 2016, na základě jehož jsou během celého roku nastavena zvýšená bezpečnostní opatření. I přestože v současné chvíli nemáme žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu, v souvislosti s vánočními svátky Policie ČR na všech krajských ředitelstvích připravuje adekvátní bezpečnostní opatření, která budou přizpůsobena a plánována vždy podle konkrétní situace a ohlášených akcí. Policisté budou dohlížet na místa s větším počtem účastníků, vánoční trhy, koncerty, rozsvícení vánočních stromů atd). Každé opatření a počty policistů budou přizpůsobena konkrétní akci a jejímu rozsahu.

I v letošním roce opět pořadatelům a organizátorům připomínáme, že se mohou v případě potřeby obrátit a využít nonstop linku Policie České republiky zřízenou právě pro potřeby zabezpečení velkých sportovních a kulturních akcí, kde získají veškeré potřebné informace. Telefonní číslo 800 255 255.

Preventivní informace naleznete v příloze.

kpt. Eva Kropáčová

26. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem