Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Pražská policie se připravuje na bezpečnostní opatření v souvislosti se státním svátkem Dne boje za demokracii a svobodu.  

Nadcházející sobotu proběhne na území metropole v souvislosti se státním svátkem řada meetingů, demonstrací a shromáždění. Jedním z hlavních úkolů policie bude zajistit veřejný klid a pořádek v ulicích hlavního města. Na opatření se bude podílet několik stovek mužů a žen zákona ze služeb kriminální, dopravní a pořádkové policie. Policistům bude v tento den zároveň pomáhat i několik členů antikonfliktního týmu, kteří budou připraveni řešit nestandardní situace.
 
V rámci opatření pražská policie úzce spolupracuje s řadou dalších institucí, mezi které patří Magistrát hlavního města Prahy, Dopravní podnik, Městská policie, Ředitelství ochranné služby Policejního prezídia a v neposlední řadě i s organizátory meetingů a shromáždění.
 
K nahlášeným akcím, jejichž seznam naleznete zde, jsou pořadateli avizovány i pochody, které si s největší pravděpodobností vyžádají krátkodobá omezení v dopravě. V této souvislosti bude úkolem policistů z dopravní služby zajistit účastníkům silničního provozu maximální bezpečnost. Nicméně v této souvislosti vyzýváme rezidenty z centra metropole, kteří parkují své osobní automobily na ulicích, jimiž pochody povedou, aby zvážili jejich přeparkování. Konkrétně se tato výzva týká Václavského náměstí a Národní třídy.

por. Bc. Jan Daněk 14. 11. 2012

vytisknout  e-mailem