Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečnostní opatření

Pražská policie připravila na 28. října dne oslav státního svátku Vzniku samostatného československého státu bezpečnostní opatření. 

Toho se zúčastní několik stovek policistů dopravní, pořádkové a kriminální služby. Dále policisté ze speciální pořádkové jednotky a antikonfliktní tým. Policisté budou již od ranních hodin v ulicích Prahy dohlížet na veřejný pořádek a během dne se především zaměří na místa, kde budou probíhat různá shromáždění. Do této chvíle oficielně na Magistrát hl.m. Prahy oznámilo shromáždění celkem osm různých skupin a fyzických osob. Nejpočetnější shromáždění a následných pochod je nahlášen na třináctou hodinu na Václavském náměstí, kdy průvod několika stovek občanů by měl pokračovat ulicí Na Příkopech, Prašnou bránou, Celetnou přes Staroměstské náměstí ulicí Karlova až na Malostranské náměstí. Další významné protestní pochody jsou nahlášeny v ulici Kladská až na náměstí Pod Emauzy a z Tylova náměstí do ulice Kladská.
 
Tímto bychom rádi vyzvali všechny občany, kteří míří do centra města nejen na shromáždění, ale i například za zábavou, aby svá vozidla nechali na záchytných parkovištích a pro další přesun použili výhradně městské hromadné dopravy. Rádi bychom tak předešli dopravním komplikacím, jelikož dopravní policisté v případě potřeby na nezbytně dlouhou dobu mohou částečně uzavřít některou z komunikací v centru Prahy a řidiči by zde pak museli zbytečně čekat.
 
 
 
nprap. Bc. Eva Kropáčová    26.10.2012 
 

vytisknout  e-mailem