Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnostní kontroly na Pražském hradě

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací:

Ve smyslu § 4 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném a účinném znění, žádám o sdělení, zda se Policie České republiky uzavřením Hradu zabývala nebo jej jakýmkoli způsobem vyšetřovala. Pokud ano, žádám též o sdělení výsledku takových šetření a zjištění, ke kterým ohledně oprávněnosti tohoto omezení došla.

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sdělila žadateli, že uzavření Pražského hradu, resp. jeho oprávněnost, či omezení přístupu do Pražského hradu nevyšetřovala. Policie České republiky neřešila ani žádné obdobné podněty nebo nejasnosti.

Povinný subjekt současně sdělil, že Policie České republiky se s režimem vstupu do areálu Pražského hradu pochopitelně zabývá z hlediska přijímání adekvátních bezpečnostních opatření a posuzování možných hrozeb pro areál a jeho návštěvníky, neboť se jedná o chráněný objekt podle usnesení vlády č. 1604/2008, k zajišťování bezpečnosti chráněných objektů a prostorů.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 5. 10. 2021

vytisknout  e-mailem