Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečnostní akce "Rozhled"

Jihočeská policie se zapojila v pátek a sobotu do celorepublikové bezpečnostní akce. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jihočeská policie se v pátek a sobotu zapojila s maximálním nasazením do celorepublikové bezpečnostní akce s názvem „Rozhled“. Více jak šest desítek policistů odboru cizinecké policie společně s kriminalisty a policisty pořádkové policie s podporou policejních kynologů a psů specialistů na vyhledávání drog, vyrazilo do příhraničí Jihočeského kraje.

Kontrola tržnic II.
Policisté se zaměřili na kontrolu cizinců, plnění zákonem stanovených podmínek pobytu cizinců, kontrolu nelegálního zaměstnávání. Policisté s pomocí speciální techniky pro noční vidění a techniky užívané k odhalování padělaných dokladů či peněz, také zjišťovali přeshraniční trestnou činnost a zneužívání podnikatelských aktivit pro legalizaci pobytů cizinců. Pátralo se také po hledaných a pohřešovaných osobách. Policisté prověřovali známé příhraniční "tržnice s trpaslíky“, noční kluby, ubytovací objekty a podobně.


Policisté v jednotlivých skupinách zkontrolovali za oba dny kolem 700 vozidel. Navštívili a prověřili 53 objektů. Zkontrolovali více jak 400 osob, z toho 270 cizinců. Policejní specialisté z odboru cizinecké policie odhalili více jak 50 přestupků u cizinců, především na úseku cestovních dokladů. Většinu přestupků policisté s cizinci vyřešili v rámci blokového řízení, udělením pokut za zhruba 20 000 korun. Tři závažnější delikty předali k vyřízení správnímu orgánu. Při akci odhalili jednu osobu v pátrání – ženu z jedné ze zemí bývalého Sovětského svazu. Průběh celé akce, získané informace a poznatky budou ještě policisté vyhodnocovat, veškerá zjištění pak využijí nejen při plánování další bezpečnostní akce.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

18. září 2011

 

 

Odkazy do noveho okna

Kontrola tržnic I.

Kontrola tržnic I. 

Detailní náhled

Kontrola tržnic II.

Kontrola tržnic II. 

Detailní náhled

Kontrola tržnic III.

Kontrola tržnic III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem