Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečnostní akce „Mikuláš“

KRAJ – V předvečer svátku sv. Mikuláše proběhla v Libereckém kraji dopravně bezpečnostní akce. 

V pondělí 5. prosince jsme realizovali další z dopravně bezpečnostních akcí souvisejících s bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích v Libereckém kraji.DBA Mikuláš.jpg

Do akce, která byla zaměřena na řidiče vozidel v předvečer svátku sv. Mikuláše, se zapojily bezmála čtyři desítky dopravních a pořádkových policistů. Důvod byl jasný, kontrola dodržování zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek, ale také pátrání po hledaných osobách a věcech.

Během čtyřhodinové akce strážci zákona zkontrolovali 416 motorových vozidel. Odhalili 42 přestupků, přičemž 37 z nich bylo vyřešeno v příkazním řízení v celkové výši 12tisíc korun. Nejčastějším zaznamenaným přestupkem pak bylo jedenáct případů, kdy vozidla nesplňovala podmínky vyhovujícího technického stavu pro provoz na pozemních komunikacích. Tři řidiči usedli za volant posilněni alkoholem, jeden z řidičů telefonoval za jízdy a šest dalších nebylo připoutáno bezpečnostními pásy. Dalších pět řidičů usedlo za volant bez řidičského oprávnění a pět přestupců bylo oznámeno správnímu orgánu. 

Do konce tohoto roku budeme realizovat další z dopravně bezpečnostních opatření v našem kraji. Jezděte proto opatrně, buďte ohleduplní a plně se věnujte provozu na pozemních komunikacích.


6. prosince 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem