Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Bezpečnostní akce cizinecké policie

KARLOVARSKO – Policisté kontrolovali cizince v ubytovacích zařízení. 

V úterý 9. července 2019 a ve čtvrtek 11. července 2019 proběhla v Karlovarském kraji bezpečnostní akce cizinecké policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Ta byla realizována oddělením pobytových agend v rámci součinnosti s policisty z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort, policisty z oddělení dokladů a speciálních činností a policistů z oddělení dokumentace. Nasazeno bylo celkem 26 policistů.

Kontrolní akce byla zaměřena na dodržování povinnosti ubytovatelů, odhalování nelegální migrace, na odhalování padělaných dokladů a kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky.

Policisté zkontrolovali v 53 ubytovacích zařízení celkem 200 osob a z toho 108 cizinců. Odhalili 15 přestupků u cizinců a celkem 21 přestupků u ubytovatelů. Přestupků se dopustili tím, že nesplnili některou z povinností dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Z větší části cizinci na žádost policie nepředložili při pobytové kontrole doklad o cestovním zdravotním pojištění nebo platný cestovní doklad.

V pěti případech se cizinecké policii nepodařilo zastihnout ubytovatele. Ti však budou v nejbližších dnech předvolání na cizineckou policii k projednání zjištěných přestupků.Během akce bylo provedeno celkem 8 pobytových kontrol pro odbor azylové a migrační politiky MV ČR.

Dále v průběhu akce byl zjištěn jeden cestovní doklad, který byl veden jako záznam v Schengenském informačním systému. Tedy doklad, který je hlášený jako zcizený nebo ztracený.  Při kontrole bylo zjištěno, že se dokladem prokazuje osoba, které byl doklad vydán a nejednalo se tedy o zneužitý, pozměněný nebo odcizený doklad.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
16. 7. 2019

Odkazy do noveho okna

Akce CIZINA

Akce CIZINA 

Detailní náhled

Akce CIZINA

Akce CIZINA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem