Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní akce byla úspěšná

Policisté zadrželi tři osoby v celostátním pátrání 

     Policisté Obvodního oddělení Řevnice  ve spolupráci  s kriminalisty ze služby kriminální policie a vyšetřování Praha venkov - ZÁPAD při společné akci zadrželi tři osoby v celostáním pátrání. Dvě z těchto osob byly předány příslušným okresním soudům, jedna byla dodána do výkonu trestu odnětí svobody.

    Společná akce se uskutečnila v úterý 10. března na celém území služebního obvodu Řevnice. Více než deset policistů se zaměřilo také na řidiče.  Kontrolována  byla především jízda pod vlivem alkoholu. Všichni zastaveni řidiči byli podrobeni orientační dechové zkoušce a ani jeden z nich před jízdou alkohol nepožil. Policisté se na tuto problematiku zaměřují stále častěji a  akce působí pak také jako prevence.

     V katastru obce Všenory, Dobříchovice a Černošice také policisté kontrolovaly desítky rekreačních chat. Ty jsou velmi často útokem vloupání. Policisté kontrolovali jejich zabezpečení právě před nenechavci.  Většina rekračních objektů je majiteli dobře zabezpečena před vloupáním. Majitelé nezapomínají na zabezpečení oken, dveří, teras. Naučili se již také - i když ne všichni  - nenechávat v chatách cennosti, starožitnosti a drahou elektroniku. To jsou věci, které pachatelé nejčastěji odnášení a pak prodají.

     V akcích zaměřených na různou problematiku budou polïcisté Obvodního oddělení Řevnice pokračovat. V nadcházející turistické sezóně bude jejich četnost velká a cílem je předcházet  trestné činnosti.

vytisknout  e-mailem