Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečnostní agentura zadržela "loupežníky"

ÚSTÍ NAD LABEM - loupežné přepadení místní zastavárny a další denní info 

Policejní komisař sdělil obvinění dvěma mužům(37,41) z trestného činu Loupeže. Obvinění dne 15.4. v dopoledních hodinách přepadli místní zastavárnu. Pachatelé vstoupili dovnitř a obhlíželi si prostor. Jeden z nich se začal bavit s obsluhou, kdy po chvíli jej v nestřeženém okamžiku udeřil do hlavy a poté, co upadl na zem, tak jej oba spoutali. Dožadovali se klíčů od trezoru, peněz a zlata. Naštěstí se poškozenému podařilo spustit alarm bezpečnostní agentury a ta oba pachatele krátce na to zadržela. Při ohledání bylo venku nalezeno vozidlo, které měli pachatelé připravené k útěku. V současné době je na oba podán návrh na vzetí do vazby a hrozí jím trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Krádež pracovního stroje
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z parkoviště firmy v ulici Žižkova odcizil ježkový vibrační válec zn. Wacker, typ RT 82 SC v hodnotě kolem 600 tisíc korun.

Kapsářka dopadena
Policejní komisař sdělil obvinění 38leté ženě z trestného činu Krádeže a Neoprávněného držení platební karty. Obviněná se v několika případech dopustila krádeží na osobě, kdy v místech největší koncentrace lidí (MHD, obchody, zastávky, nádraží atd.) využívala  jejich nepozornosti a převážně ženám z kabelky nebo batohu odcizila mobilní telefon nebo peněženku s doklady a platebními kartami. Svým jednáním způsobila škodu kolem 23 tisíc koruna a hrozí jí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Otec neplatí na svou dceru
Policejní komisař sdělil obvinění 32letému muži z trestného činu Zanedbání povinné výživy. Obviněný již zhruba 2 roky neplatí výživné na svou 4letou dceru, ačkoliv mu tato povinnost byla uložena soudem. V současné době se dluh vyšplhal na částku 66 tisíc korun a tomuto obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku.

vytisknout  e-mailem