Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Bezpečnost na silnicích o Velikonočních svátcích

Strakonice – Jezděte bezpečně a ohleduplně. 

Velikonoční svátky a teplé počasí lákají řidiče, motocyklisty a cyklisty na projížďky. S tím spojené jsou také počty dopravních nehod, kdy na vině je rychlá jízda nebo alkohol A právě nepřiměřená rychlost je dlouhodobě jednou z nejčastějších příčin smrtelných nehod.

Za Policii České republiky své tradice přítomností dopravních hlídek na českých silnicích taktéž zachováme. Již v minulém týdnu Policie ČR avizovala zvýšený dohled nad chováním všech účastníků silničního provozu. Od 1. dubna 2020 trvá celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená na překračování nejvyšší povolené rychlosti. Této kontrole se nevyhnuli ani řidiči v okrese Strakonice.

V úterý 7. dubna se strakoničtí dopravní policisté zaměřili na překračování povolené rychlosti na Strakonicku, kde změřili hned dva řidiče, kteří rychlost překročili.

Řidič vozu Fiat Ducato překročil povolenou rychlost o 32 km/h. O 42 km/h překročil rychlost řidič vozidla Ford Transit na komunikaci I/22 u odbočky na Jinín.

Dopravní policisté oběma řidičům uložili pokutu ve výši 1 500 a 2 000 korun příkazem na místě a dále jim byly přiděleny 3 trestní body.

V souvislosti s blížícím se prodlouženým víkendem apelujeme na všechny účastníky silničního provozu, aby se na silnicích chovali ohleduplně a bezpečně.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

9. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

rychlost 82

rychlost 82 

Detailní náhled

rychlost 132

rychlost 132 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem