Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnost na silnicích během mikulášské nadílky

PŘÍBRAMSKO - Někteří motoristé neváhají usednout za volant opilí. 

Během včerejšího večera, kdy probíhala mikulášská nadílka, se policisté zaměřili na řidiče, zda neusedli za volant pod vlivem alkoholu. Zkontrolovali celkem 67 vozidel a zjistili čtyři přestupky, nejednalo se však o jízdu pod vlivem návykových látek.

Cílem akce bylo pozitivně ovlivnit bezpečnost provozu a snížit nehodovost řidičů pod vlivem alkoholu. Pět procent nehod, které se staly v letošním roce na příbramských silnicích, zavinili opilí nebo zfetovaní motoristé. Od začátku roku do konce listopadu odhalily hlídky na Příbramsku při silničních kontrolách 768 šoférů pod vlivem návykových látek, z uvedeného počtu bylo 309 řešeno pro spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Někteří motoristé neváhají řídit, i když jsou ovlivněni alkoholem nebo drogami. Návykové látky však zpomalují jejich reakce, mohou vést k nesprávnému odhadu situace i vlastních schopností, mohou také umocňovat agresivní jízdu či naopak způsobovat usínání za volantem. Stačí malá nepozornost a šofér může zničit životě sobě nebo jiným, proto je odpovědnost na sedadle řidiče klíčová.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
6. prosinec 2023

Odkazy do noveho okna

dopravní kontrola

dopravní kontrola 

Detailní náhled

dopravní kontrola

dopravní kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem