Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Bezpečnost hravě na Základní škole v Dubé

ČESKOLIPSKO - Děti z celého prvního stupně se zúčastnily 2. ročníku dopravní soutěže. Ta se zrodila na dopravním inspektorátu Policie ČR v České Lípě. 

"Bezpečnost hravě", tak je nazvaná dopravní soutěž, jejímž iniciátorem je vedoucí dopravního inspektorátu Policie ČR v České Lípě npor. Bc. Martin Markl. V letošním roce se konal již 2. ročník a tentokrát se do soutěže zapojily děti ze Základní školy Dubá na Českolipsku. Stejně jako v předešlém ročníku nechyběla velká podpora ze strany starostky města a také ředitelky samotné školy a pedagogického sboru.

5Soutěž byla uspořádána pro žáky 1. - 5. tříd. Zapojilo se do ní více jak 100 dětí.  Téma bylo chodci, cyklisté, účastníci silničního provozu.  Organizace soutěže se ujali žáci 9. ročníku této školy pod dozorem třídních učitelek a také policistů. Připravili pro děti zajímavá stanoviště, na kterých plnily různé úkoly.

Cílem této soutěže je zapojit  co nejvíce dětí do tématu dopravní problematiky a v letošním ročníku i obnovit u nich znalosti po online výuce. Nesmíme však zapomínat ani na děti z druhého stupně, u nichž je dopravní problematika mnohdy opomíjená a přitom velmi důležitá. Vždyž tito žáci kromě toho, že jsou z nich cyklisté, chodci, se blíží pomalu věku, kdy se z některých budou stávat řidiči motoycklů, posléze i řidiči vozidel. 

Uplynulý týden proběhlo v tělocvičně školy slavnostní vyhodnocení výsledků a vyhlášení vítězů dopravní soutěže za přítomnosti starostky města, ředitelky školy, dopravních policistů, preventistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

6Děti obdržely z rukou vedoucího dopravního inspektorátu policie v České Lípě npor. Bc. Martina Markla, jeho zástupce a preventistky z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zajímavé ceny, které do soutěže věnoval Krajský úřad Libereckého kraje, BESIP, Tým silniční bezpečnosti a také Policie ČR. Děti si tak odnesly ceny, které dále zajistí jejich bezpečnost v silničním provozu - tj. různé reflexní prvky, včetně reflexních vestiček, cyklolékárniček, pásek, ale i svítících ventilků na kolo. 

Policisté však mysleli i na ty, kteří nevyhráli. I ti neodcházeli s prázdnou. A velké poděkování patřilo také žákům 9. třídy, kteří měli na organizaci celé soutěže největší podíl. 


16. 11. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem