Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bezpečné vánoční nákupy aneb nedejte šanci zlodějům

BRNO: Upozornění pro občany uvítal nejen Dopravní podnik města Brna..... 


      Vánoční svátky jsou za dveřmi. Lidé vybírají dárky pro své blízké a nevěnují pozornost svým osobním věcem a zapomínají na to, že vánoční čas přináší i svá rizika.
 V dopravních prostředcích, obchodních domech nebo na přeplněných ulicích či tržištích se můžete stát snadno obětí různých kapsářů či zlodějů. Kapsáři využívají nepozornosti lidí. Ztráta peněz není jediným důsledkem neopatrnosti. Občané mohou přijít o doklady, kreditní karty či klíče od bytu, auta nebo o jiné cennosti. Policisté z jihomoravského kraje letos navázali kontakt s některými obchodními řetězci. Výsledkem spolupráce je tzv. "policejní okénko" v reklamních letácích, které před vánočními svátky výjdou.  Na stránce mezi lákavými nabídkami produktů bude tak otisknuto upozornění a rady, jak předcházet kapesním krádežím. 

     Dalším předvánočním opatřením je pravidelná spolupráce s Dopravním podnikem města Brna. V tramvajích s ifromačními despleji si mohou občané přečíst upozornění Policie ČR, které nabádá cestující k ostražitosti.

     

nprap. Petra Hrazdírová    

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem