Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce bude probíhat až do pondělí

PLZEŇSKÝ KRAJ - I o Velikonocích budou policisté dohlížet na bezpečnost na našich silnicích. 

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s velikonočními svátky řadu dopravně bezpečnostních akcí, které mají přispět ke snížení počtu dopravních nehod a bezpečnosti na našich silnicích.
V rámci akcí, které budou probíhat na celém území Plzeňského kraje, budou policisté kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systému při přepravě dětí, technický stav vozidel, zda se řidiči při jízdě plně věnují řízení vozidla a také, zda před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky.

Během tohoto týdne se policisté zaměřili také na bezpečnost chodců. Nejen těm nejmenším u přechodu pro chodce připomínali pravidla správného a bezpečného přecházení vozovky a další povinnosti, které k chodci neodmyslitelně patří. Preventisté s dětmi prvního stupně mluvili o tom, jak se chovat v silničním provozu v roli chodce, cyklisty nebo spolujezdce. Jako dárek jim rozdávali sešit s logem zebry, se kterým můžou pracovat jak ve školním, tak i domácím prostředí. 

Upozorňujeme, aby řidiči obzvláště v těchto dnech jezdili velmi opatrně. Velikonoční svátky jsou vždy spojené se zvýšeným provozem na silnicích, do kterého se vydávají i tvz. „sváteční“ řidiči. Nabádáme, aby byli řidiči v silničním provozu opatrní, ohleduplní k ostatním účastníkům a v žádném případě zbytečně neriskovali.

Cílem dopravních akcí, které budou probíhat i nadále, není represe, ale zejména preventivní působení na účastníky silničního provozu, aby se na silnicích jezdilo, co nejbezpečněji.


Přejeme Vám krásné prožití velikonočních svátků a všem šťastné návraty domů.


kpt. Bc. Hana Kroftová
6. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

Domažlice

Domažlice 

Detailní náhled

Domažlice

Domažlice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem