Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bezpečně v dopravě

BŘECLAVSKO: Preventivní akci podpořil nejen BESIP TEAM. 

Břeclav - Ve čtvrtek 26. září proběhla v Břeclavi preventivní akce „Bezpečně v dopravě“, na které se podílela nejen Policie České republiky, ale také Městská policie Břeclav, město Břeclav, Zdravé město Břeclav a BESIP.

Plocha před místním kulturním domem se proměnila v jednotlivá stanoviště, která měla návštěvníkům přiblížit různá nebezpečí v dopravě. Policisté a strážníci si připravili dopravní testy, ale také kvízy pro menší děti. Každý si mohl vybrat nějaký reflexní prvek, neboť podzimní počasí, kdy nastává zhoršená viditelnost, se pomalu přibližuje.

BESIP TEAM zajistil trenažéry simulace nárazu i otočení vozidla, a návštěvníci si tak mohli vyzkoušet, jaká síla působí na tělo při nárazu v rychlosti pouhých 30 km/h, nebo při otočení vozidla u dopravní nehody. Na stanovištích BESIPu šlo také vyzkoušet jízdu na interaktivním simulátoru automobilu nebo motocyklu bez rizik zranění.

Kromě uvedených aktivit si mohli lidé nechat vyšetřit zrak optometristou, získat informace o dárcovství krve a kostní dřeně, zhlédnout výstavu na téma „Dopravní mobilita“ a vyzkoušet si simulační brýle na drogy a alkohol. Středoškoláci navíc vyplnili zkušební testy z dopravy a na ty nejúspěšnější čekají hodnotné ceny od pořadatelů. Celý program ukončila tanečníci skupiny Actiwity D.C., kdy si tanečníci nasadili před vystoupením reflexní pásky, aby podtrhli význam sloganu „Vidět a být viděn“.

Věříme, že tato interaktivní akce, kdy si návštěvníci měli možnost věci osobně vyzkoušet a získat spoustu odborných informací, přispěje k tomu, aby si mnozí uvědomili, že některým rizikům v dopravě mohou sami předcházet.

 por. Mgr. Kamila Haraštová, 27. září 2019

Odkazy do noveho okna

Bezpečně v dopravě_1

Bezpečně v dopravě_1 

Detailní náhled

Bezpečně v dopravě_2

Bezpečně v dopravě_2 

Detailní náhled

Bezpečně v dopravě_3

Bezpečně v dopravě_3 

Detailní náhled

Bezpečně v dopravě_4

Bezpečně v dopravě_4 

Detailní náhled

Bezpečně v dopravě_5

Bezpečně v dopravě_5 

Detailní náhled

Bezpečně v dopravě_6

Bezpečně v dopravě_6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem