Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Bezpečně u vody" pokračuje

Bruntál - Slezská Harta - policisté opět vyrazili za návštěvníky vodní nádrže 

I přestože již preventivní akce „ Bezpečně u vody“ během letošních prázdnin na vodní nádrži Slezská Harta proběhla, zamířili i dnes v sobotu 22. srpna 2020 bruntálští policisté, policisté Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje a policejní preventistka k Slezské Hartě znovu. Ve spolupráci se zástupcem Státní plavební správy Přerov a členy Rybářského svazu ÚS ČRS Ostrava, kteří kontrolovali zejména dodržování pravidel spojených s provozem lodí a plavidel, a také rybáře, se policisté zaměřili na dodržování bezpečných zásad při pobytu u vody, ale i na vodě.

Protože cílem každé preventivní akce je zejména informovat širokou veřejnost, poskytovali policisté tyto informace nejen rekreantům, ale i ostatním návštěvníkům vodní nádrže a zároveň zdůraznili rizika spojené s pobytem u vody, pohybu ve vodě, na vodě i v okolí vodní nádrže. Informace týkající se bezpečnosti nalezli návštěvníci také na informačních letácích, které od policistů obdrželi společně s dalšími předměty s logem Policie České republiky. 

Preventivní akce „ Bezpečně u vody“ proběhla v průběhu letošních prázdnin i na jiných místech Moravskoslezského kraje a to na Žermanické přehradě https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-severomoravskeho-kraje-zpravodajstvi-bezpecne-u-vody.aspx nebo na Těrlické přehradě https://www.policie.cz/clanek/bezpecne-u-vody-883812.aspx.

prap. Karla Špaltová

oddělení prevence Bruntál 

22. srpna 2020

vytisknout  e-mailem