Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečně se společností Hyundai

MS kraj: preventisté zakončili sérii přednášek pro zaměstnance Hyundai a seniory z okolí 

U  příležitosti vyhlášení měsíce dubna jako měsíce bezpečnosti oslovila společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech s r.o. se sídlem v průmyslové zóně v Nošovicích Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje s žádostí o realizaci preventivních přednášek s bezpečnostní tématikou pro zaměstnance firmy.

Na základě uvedené žádosti preventisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje realizovali čtyři přednášky na dané téma, které se uskutečnily v moderních prostorách přednáškového sálu této automobilky.

V prvním týdnu proběhla beseda na téma „Tvoje cesta on-linem“, zaměřena na bezpečnost a pohyb v digitálním prostředí, na sociálních sítích, sebeprezentaci v on-line prostoru, prevenci kriminality
v online prostředí.

V dalším týdnu se jednalo o přednášku na téma „Trestní odpovědnost“. Beseda byla zaměřena na odpovědnost za protiprávní jednání, vysvětlení pojmů přestupek, trestný čin, druhy trestů, nejčastěji páchaná trestná činnost, rozbor kazuistiky.

Třetí přednáškou bylo často probírané téma domácího násilí. Také prostřednictvím této besedy byli zaměstnanci firmy Hyundai seznámeni se znaky, druhy domácího násilí, postupy policie, oprávněním souvisejícím s vykázáním osoby, jak se bránit, kde najít pomoc.

Poslední přednáška byla věnována seniorům. Obsahem první části této přednášky byly podvody páchané na seniorech - podvodné vylákání peněz (legenda VNUK, vishing, phishing) doplněné o videa s danou problematikou. Ve druhé části besedy si vzal slovo příslušník policie dopravního inspektorátu ÚO Frýdek – Místek, který osvěžil seniorům základní pravidla silničního provozu, nutnost lékařské prohlídky od věku 65 let, připoutání se bezpečnostními pásy a potřebu dodržování bezpečné vzdálenosti mezi vozidly.

Ve všech čtyřech přednáškách byla použita videa z projektu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Poradce – policejní rádce pro bezpečný život s názvy „Na sociální sítě bezpečně a ostražitě“, „Za protiprávní jednání následuje trestání“, „Domácí násilí není trápení jen na chvíli“ a „Seniorské posádce poradí náš poradce“. Další videa i více informací k projektu najdete  na internetových stránkách Policie ČR.

https://www.policie.cz/clanek/poradce-policejni-radce-pro-bezpecny-zivot.aspx

https://bit.ly/3mL9uyJ

Přednášky byly velmi kladně hodnoceny jak ze strany pořadatelů – firmy Hyundai, tak ze strany posluchačů. Mnozí z posluchačů byli obohaceni o další cenné rady a zkušenosti v rámci prevence kriminality.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
nprap. Bc. Vladimíra Faferková
29. dubna 2022
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem