Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečné předvánoční nákupy

Do Vánoc zbývá jenom pár dní a všechna velká obchodní centra i jejich parkoviště jsou přeplněná k prasknutí. Pohoda blížících se Vánoc má bohužel i svou stinnou stránku. Tou jsou v Praze i v jiných městech zloději, kteří využívají všudypřítomného shonu ke krádežím. Pravdou však je, že někteří nakupující jim svou nepozorností přímo nahrávají. 

 
     Policisté každoročně v tomto období posilují hlídky na vytipovaných rizikových místech, V páteční dopoledne 11.prosince, se policisté z místního oddělení Stodůlky, společně s policisty z preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl.m.Prahy, zaměřili na jedno z velkých obchodních center na okraji města v Praze 5, Zličíně. Na přilehlém parkovišti, které pojme několik tisíc automobilů, prováděli běžnou hlídkovou činnost, při které se snažili preventivně působit na přijíždějící a odjíždějící motoristy. Kromě praktických rad a doporučení, jak chránit své osobní věci při samotném nákupu nebo při ukládání nákupu do vozidla, dostali nakupující preventivní materiály a drobné upomínkové předměty s tématikou majetkové trestné činnosti.
     Tato akce měla u nakupujících velmi příznivý ohlas, někteří byli velmi udiveni, když se dozvěděli jakému nebezpečí se vystavují, když si při nákupu odloží kabelku do nákupního vozíku nebo nechají na parkovišti tašku ve vozidle, případně ukládají tyto věci na parkovišti do zavazadlového prostoru svého vozidla.
     Podobné akce v současné době probíhají u všech velkých obchodních center i na dalších potenciálně rizikových místech.
 
Autor článku:  nprap. Ladislav Beránek
Odkazy do noveho okna

Parkoviste-OC-Zlicin

Parkoviste-OC-Zlicin 

Detailní náhled

prakticke-rady-pri-nakupovani

prakticke-rady-pri-nakupovani 

Detailní náhled

prakticke-rady-pri-ukladani-nakupu-do-vozidla

prakticke-rady-pri-ukladani-nakupu-do-vo... 

Detailní náhled

ve-vozidle-nic-neni,prijemny-nakup

ve-vozidle-nic-neni,prijemny-nakup 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem