Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Bezpečně na přejezdech i v Třebíči

Třebíčsko: Krajská preventivní akce se konala i v okrese Třebíč. 

 Krajská preventivně bezpečnostní akce s názvem „Bezpečně na přejezdech“, se uskutečnila i na okrese Třebíč dne 25. března. Akce se konala zejména z důvodu přibývajících nehod na železničních přejezdech, ke kterým každoročně dochází vlivem neukázněnosti účastníků silničního provozu. K zbytečným dopravním nehodám dochází díky neukázněnosti a hazardérství účastníků silničního provozu, které nezřídka končí zraněním či smrtí.
Preventivní akce se zúčastnili třebíčští policisté ve spolupráci s pracovníky Preventivně informační skupiny Třebíč. Policisté dohlíželi na provoz přes železniční přejezdy na několika místech našeho okresu. Především měřili rychlost jízdy a kontrolovali dodržování dalších pravidel jízdy. Samozřejmě se zaměřili i na chodce. 
Jízda přes železniční přejezd má svá pravidla. Jejich porušování ohrožuje jak samotné řidiče osobních vozidel, tak strojvedoucí a cestující ve vlaku. Vlaky vzhledem ke své brzdné dráze nemohou reagovat na aktuální situaci, jak se bohužel někteří řidiči mylně domnívají.

vytisknout  e-mailem