Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečně na Černém mostě

V prvním březnovém týdnu se sešli policisté z preventivně informačního oddělení se členy Českého Červeného Kříže z Prahy 14, aby připravili přednášku pro starší občany. Samotná preventivní přednáška pro seniory pak proběhla na téma „Stáří a jeho úskalí z pohledu bezpečnosti“  

Policisté při setkání v klubu seniorů prezentovali dokument s názvem ”Žít a nechat žít”, kde si všichni účastníci mohli názornou formou připomenout běžné denní situace, při kterých na ně může číhat nebezpečí. Po zhlédnutí poutavého instruktážního filmu byly v nenucené diskusi jednotlivé pasáže podrobně probrány. Na programu dne byly i otázky z oblasti kriminality, a to loupežného přepadení, krádeží v obchodě i v dopravních prostředcích, bezpečnostní situace chodců a v neposlední řadě opomíjené téma domácí násilí na seniorech. Velký zájem byl o rady a odpovědi na otázky co dělat v případě ztráty a odcizení osobních dokladů.

Projevený zájem a spousta dotazů byly policistům preventivní skupiny odměnou za připravenou práci a všichni zúčastnění obdrželi malý dárek a řadu informačních preventivních materiálů.

Autor článku:
nprap. Bibiana Fuchsová Dis - preventivně informační oddělení

Odkazy do noveho okna

přednáška senioři - 1

přednáška senioři - 1 

Detailní náhled

přednáška senioři - 2

přednáška senioři - 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem