Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečné místo v Jílovém u Prahy

PRAHA VENKOV-JIH - Policisté z obvodního oddělení Jílové u Prahy se připojili k celorepublikovému projektu „Dejte srdci šanci“  

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje se do projektu zapojilo již v roce 2011, který je zaměřen na možnost laického poskytnutí včasné první pomoci při postižení člověka náhlou srdeční příhodou. V rámci tohoto projektu jsou vytvářena tzv. „Bezpečná místa“, ve kterých je umístěn přístroj - Automatizovaný externí defibrilátor (AED).
Policisté přístroj převzali od středočeských záchranářů v polovině letošního května. Následně v průběhu měsíce června jílovští policisté ještě s dalšími kolegy i z jiných policejních útvarů územního odboru Praha venkov-JIH absolvují nezbytné odborné proškolení, jak správně AED obsluhovat, a jak účinně poskytnout laickou první pomoc. Odborné školení strážců zákona zajišťují pracovníci Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje.
Policisté tak budou moci, bude-li to potřeba, poskytnout i tuto pomoc občanům, neboť se defibrilátor stane součástí výbavy jejich služebního vozidla. Jsou často jako první, kteří dorazí na místo události, ještě před příjezdem záchranářů. V těchto naléhavých případech, kdy jde o vteřiny, může tento přístroj v policejním voze doslova zachránit život.

nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
9. června 2015

vytisknout  e-mailem