Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečné město v praxi

MLADOBOLESLAVSKO - Nad řešením aktuálních problémů se zástupci policie sešli se starostou města Benátky nad Jizerou a dalšími zapojenými členy. 

Minulé úterý, 12. září 2023, se sešli představitelé Úřadu práce kontaktního pracoviště Mladá Boleslav, Magistrátu města Mladá Boleslav,  oddělení sociálně právní ochrany dětí - sociální prevence a Policie České republiky Územního odboru Mladá Boleslav na jednání se starostou města Benátek nad Jizerou PhDr. Karlem Bendlem a zaměstnanci Městského úřadu. Tématem jednání bylo řešení neuspokojivé situace v Benátkách nad Jizerou v lokalitě tzv. „Sladovna“ v ul. tř. Osvobozených politických vězňů, kde v posledním období dochází k protiprávním jednáním a nevhodnému chování, především mládeže, které je negativně vnímáno občany města.

Účastníci jednání došli ke shodě, že chtějí řešit problémy, které trápí občany, a to neodkladně a komplexně, proto se odpovědné instituce zaměří na několik zásadních faktorů, které mají vliv na kvalitu života občanů. Pozornost bude rovněž zaměřena na chování nezletilých na veřejnosti, plnění povinné školní docházky a s tím související odpovědnosti jejich rodičů. Pozornost bude také věnována oprávněnosti čerpání peněžních částek ve formě příspěvku na bydlení, podpory v nezaměstnanosti a dalších sociálních dávek. Na setkání byla dále diskutována i otázka zapojení neziskových organizací formou poskytování sociálních služeb komunitního a nízkoprahového charakteru pro neorganizované děti a mládež, které by jim nabídly různou zájmovou činnost a současně i poskytly podporu pro rodiny s dětmi, pro občany, kteří potřebují odborné sociální poradenství.

Policie České republiky důsledně prověřuje všechna oznámení protiprávního jednání, provádí preventivní bezpečnostní akce  v této oblasti a řešila několik případů závažné trestné činnosti, které se odehrály přímo v místě anebo měly souvislost s obyvateli této lokality. Například mladistvého pachatele obvinila pro trestné činy ublížení na zdraví,  výtržnictví, krádež vloupáním a dokonce pro násilí proti úřední osobě. Mladistvý byl na základě opakovaného podnětu vzat Okresním soudem v Mladé Boleslavi do vazby, vyšetřování již bylo v minulých dnech ukončeno a byl dán návrh na podání obžaloby Okresnímu státnímu zastupitelství v Mladé Boleslavi. Za tuto trestnou činnost mladistvému hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.  V této souvislosti Police České republiky žádá občany, aby se na ni neobávali obrátit v případě zjištění protiprávního jednání, na které bude bezodkladně reagovat. 

plk. JUDr. Marek Jirouš
ředitel Územního odboru Mladá Boleslav
19. září 2023

Odkazy do noveho okna

společné jednání k bezpečnostní situaci

společné jednání k bezpečnostní situaci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem